post

Buitenlandse reis

Vrijdag 21 november gingen we met een groep van ongeveer vijftig leden met de bus naar Düsseldorf. De leuke groep met zowel veel eerste- als tweedejaars had er, net als het bestuur en oud-bestuur, ontzettend veel zin in. De gezellige toon van de reis werd al in de bus gezet, waar we met z’n allen het Vereenigingsliedt zongen en bingo speelden.

Eenmaal in Düsseldorf aangekomen dropten we onze spullen en mochten we naar de universiteit lopen. Na een aardige wandeling kregen we een presentatie van een Nederlandssprekende man die ons alle ins en outs over de Heinrich Heine Universiteit kon vertellen. We kregen zelfs formulieren aangeboden om ons voor een studie in te schrijven. Wie wil er nou niet zo’n leuke groep Pre’ers aan zijn universiteit hebben?

’s Avonds gingen we met z’n allen wat eten bij een Indisch restaurant. Er was eten in overvloed en de glazen water werden uitgebreid bijgevuld, waardoor het een geslaagde maaltijd was. Daarna zijn we het nachtleven van Düsseldorf gaan verkennen, dat door de kerstmarkt gezellig druk was. Moe maar voldaan keerden we naar het hostel terug voor onze nodige nachtrust.

De volgende dag werd de groep in tweeën gesplitst voor een stadsrondleiding. We verkenden de gehele kerstmarkt met glühwein en warme chocomel toe. De rest van de dag had iedereen vrije tijd, die in het lekkere weer bijzonder goed besteed werd met shoppen, schaatsen en het centrum verkennen. ’s Avonds bezochten we de Rheinturm, vanwaar we een mooi uitzicht hadden op de verlichte stad. Daarna hebben we weer met z’n allen van het nachtleven genoten.

Op zondag, helaas de laatste dag alweer, werden alle koffers weer ingepakt en gingen we vervolgens naar het keramiekmuseum. Daarna kon iedereen nog voor zichzelf lunchen voordat helaas om 14.00 uur de bus alweer vertrok. In de bus werd vooral geslapen, maar ook vrolijk meegezongen met onze eigen muziek.

Al met al hebben we ontzettend genoten van het weekendje Düsseldorf en kijken we alweer uit naar de volgende activiteiten!

Natuurlijk zijn er ook de nodige heldenpunten uitgedeeld, het overzicht kun je hier bekijken. Voor de foto’s ga je naar de Facebook of Picasa!