Informatie

Allereerst een sfeerimpressie van wat PREunion zoal te bieden heeft.

Introductie
PREunion is de studievereniging die hoort bij Pre-University College, een tweejarig programma van de Universiteit Leiden voor scholieren uit 5 en 6 VWO, die een extra uitdaging kunnen gebruiken. De vereniging werd op 13 april 2007 opgericht met als doel het  contact tussen de Pre-studenten te bevorderen. Niet alleen slaagt PREunion daar uitstekend in bij de huidige eerste- en tweedejaars, maar het betekent ook dat je niemand uit het oog hoeft te verliezen als je Pre-University College hebt afgesloten!

PREunion organiseert namelijk niet alleen een maandelijkse sireneborrel in café Van der Werff, maar ook elke maand iets leuks voor de leden. Zo hebben we formele en informele activiteiten.

Formele activiteiten
Tijdens Pre-University College doe je, als student, ervaring op met wetenschappelijke en academische vaardigheden. Omdat dit bij de colleges al uitgebreid aan bod komt, zorgen wij bij PREunion voor iets andere activiteiten; namelijk serieuze uitjes die educatief verantwoord én gezellig zijn.

De formele activiteiten beslaan uiteenlopende onderwerpen. Zo zijn er de afgelopen jaren excursies naar de Tweede Kamer geweest en waren er lezingen over bijzondere onderwerpen als ‘het effect van alcohol op het brein’, een bij studenten zeer levend onderwerp. Dit jaar staan er weer een aantal interessante lezingen op het programma. Het hoogtepunt van het formele jaar is een reis naar een bevriende universiteit in een andere stad, met als doel kennismaking met de stad en haar studentenleven.

Informele activiteiten
Ook informele activiteiten zijn goed vertegenwoordigd in het jaarprogramma van PREunion. Bij deze activiteiten moet je denken aan etentjes, sportieve uitjes, feesten en natuurlijk de Binnelandse reis! (polderkamp)

Deze gelegenheden draaien om de gezelligheid en het contact tussen de leden. Het is natuurlijk al heel leuk om mensen uit je eigen jaar te zien en te spreken buiten de colleges, maar op deze manier leer je álle PREunion-leden kennen, en ontmoet je nog meer leuke mensen dan alleen die uit je eigen cohort!

Vereenigingsliedt
PREunion heeft ook haar eigen verenigingslied, dat op veel activiteiten uit volle borst wordt gezongen. Dit gaat het beste als je het lied uit je hoofd hebt geleerd. Mocht dat nog niet helemaal gelukt zijn, dan kun je tekst van het lied op de volgende link vinden: Supermooi!

Inschrijven
Het is voor alle (ex-)Pre-studenten mogelijk om lid te worden van PREunion. Door lid te worden kun je naar alle georganiseerde activiteiten komen en het is helemaal niet duur. Kijk voor alle details op de pagina ‘lid worden‘.