Bestuur X

knipsel

 

Hey allemaal! Wij zijn Bestuur X, en wij gaan jullie een onvergetelijk lustrumjaar bezorgen! Wie zijn wij? Lees het hieronder!

 

merlijne

 

 

 

 

 

 

 

Merlijne Smit (Praeses) 

Hoi, ik ben Merlijne! Naast PREunion houd ik erg veel van turnen, tekenen en feestjes. Avonden waarop ik niet train ben ik vaak bij mijn oppasgezinnetje te vinden. Ik woon in Leiden, waar ik N&G en N&T doe in 6 vwo op het Da Vinci College Kagerstraat. Lekker altijd op de fiets naar de colleges van Pre!

1. Waar heb je heel erg veel zin in komend jaar?
De gegarandeerde PREuniongezelligheid met (hopelijk) heeel veel enthousiaste leden en een supermooi bestuurtje! Uiteraard ook in de diploma-uitreiking en een heerlijke, vooral erg lange zomervakantie.

2. Waar zie je moeilijkheden in komend jaar?
Genoeg slaap krijgen, want dat lukt me nooit. Behalve in de vakantie!

3. Wat is je favoriete quote?
‘Ons motto is gewoon: Praise us, Christus (spreek uit als: praeses christus)’ – Daan van der Werff, 2k16. En als het iets met enige diepgang moet zijn: ‘De eeuwige rust komt toch wel, daar hoef ik geen voorschot op te nemen.’ – Harry Mulisch, uit De ontdekking van de hemel. Want bezig zijn is fijn, en wat rijmt is waar :) Lekker grijpen, al die kansen!

4. Wat wilde je worden toen je kind was?
Ballonvaartster. Ik vond luchtballonnen altijd supercool.

5. Wat is de meest gebruikte emoticon op je telefoon?
Die lachende, met een traan van het lachen uit allebei de ogen.

6. Waar heb je een hekel aan?
Geel. Geen idee waarom, maar het is gewoon zo. En mensen die in een deuropening blijven staan praten, of mensen die midden op het zebrapad stil gaan staan om te kijken of je wel écht stopt.

7. Wat is volgens jou het beste gevoel van de wereld?
Het laatste examen van de toetsweek voor de zomervakantie inleveren. Dat is altijd een megablij moment.

8. Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt?
Koffie zetten!!!

9. Heb je bijnamen?
Jazeker: Mer, Merlie, Myer, M8, Myerlyerny, Lei, Merlijnon, Merlo, Merlijntje snuiven…

10. Ben je een denker of een doener?
Ik denk een denker. Plannen en dingen uitdenken is wel echt mijn ding. Best handig voor de functie die ik binnen dit bestuur bekleed!

 

kelly

 

 

 

 

 

 

Kelly van Strien (Ab-Actis)

Mijn naam is Kelly van Strien. Ik kom uit Hellevoetsluis en ik zit in de zesde klas op het PENTA college CSG Jacob van Liesveldt, waar ik gymnasium doe met het profiel NG & NT. Mijn vrije tijd besteed ik het liefst aan het maken van muziek op de piano of op mijn ukulele. Ik zing er ook graag bij, maar dat vinden andere mensen soms wat minder prettig om te horen. Verder vind ik het ook leuk om te tekenen en te sporten.

1.Waar heb je heel erg veel zin in komend jaar?
Ik ben echt heel slecht in kiezen, dus ik kan ook niet echt kiezen tussen de activiteiten die komend jaar op de planning staan. Het lijkt me allemaal superleuk. Ik verheug me dus denk ik het meest op de gezelligheid die bij elke activiteit komt kijken.

2. Waar zie je moeilijkheden in komend jaar?
Dat we zoveel mogelijk mensen enthousiast voor onze activiteiten houden. Dus dat er mensen blijven komen naar onze activiteiten, ook later in het jaar.

3. Wat is je favoriete quote?
“To be old and wise, first you must be young and stupid.”

4. Wat wilde je worden toen je kind was?
Ik wilde caissière worden, omdat ik dacht dat je het geld in de kassa mocht houden. Toen ik eenmaal wist dat dat niet zo was wilde ik kapster worden.

5. Wat is de meest gebruikte emoticon op je telefoon?
De lachemoticon met de traantjes in zijn ogen van het lachen. Die gebruik ik ongezond veel.

6. Waar heb je een hekel aan?
Koude voeten. Vooral bij het slapengaan. Echt verschrikkelijk. Dan probeer je te slapen en raakt je voet per ongeluk je been en dan ben je gelijk wakker.

 7Wat is volgens jou het beste gevoel van de wereld?
Wanneer je zo’n échte, lange, dikke knuffel krijgt. Vooral als je er echt eentje nodig hebt.

8. Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt?
Mijn wekker snoozen en 9 minuten langer slapen.

9. Heb je bijnamen?
Soms noemen mensen me Kel en af en toe wordt ik ook wel eens Kellybelly genoemd.

10Ben je een denker of een doener?
Ik ben een denker met zo af en toe wat impulsieve momenten.

 

Daan

 

 

 

 

 

 

 

Daan van der Werff (Quaestor)

Hey allemaal! Ik ben Daan, jullie quaestor voor dit jaar. Komend jaar ga ik eindexamen doen met mijn N&T en N&G profiel op het Gymnasium Novum in Voorburg, om daarna waarschijnlijk in Delft te gaan studeren. Naast PRE vind ik het ook heel leuk om gitaar te spelen, te hockeyen en bijles te geven.

1. Waar heb je heel erg veel zin in komend jaar?
Het Polderkamp! Afgelopen jaar heb ik dat helaas niet mee kunnen maken door de Romereis van mijn school, dus daar verheug ik me heel erg op.

2. Waar zie je moeilijkheden in komend jaar?
In het indelen van mijn tijd. Ik wil heel erg veel dingen doen, maar dat kan niet allemaal tegelijkertijd. Gitaar spelen, trainingen, PREunion activiteiten organiseren en meemaken, en oh ja, ook nog wat school. Om dat allemaal bij te kunnen houden, zal mijn discipline toch wat sterker moeten worden.

3. Wat is je favoriete quote?
“I always loved rock guitar. I just never put it together that that’s what I’d end up doing”. Dit is een citaat van Slash, mijn favoriete gitarist. Zelfs hij wist niet dat hij als muzikant door het leven zou gaan, ook al lijkt hij daarvoor geboren te zijn. Zo zie je maar weer dat het leven vol onverwachte wendingen zit.

4. Wat wilde je worden toen je kind was?
Uitvinder. Vroeger ging ik ervan uit dat dat een echt beroep was. Ik was altijd wel fan van Willie Wortel, zo wilde ik ook worden.

5. Wat is de meest gebruikte emoticon op je telefoon?
daan

 


6. Waar heb je een hekel aan?
Als mensen hun beloftes niet nakomen. Met name als je in een groep een taakverdeling maakt, en bepaalde mensen hun werk niet doen. Gelukkig heb ik veel vertrouwen in mijn mede-bestuursleden!

7. Wat is volgens jou het beste gevoel van de wereld?
Optreden. Het voelt zo goed om voor een groep mensen te staan en muziek voor ze te spelen. Ik treed helaas niet heel vaak op, maar dat maakt elke gelegenheid des te unieker!

8. Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt?
M’n ogen open.

9. Heb je bijnamen?
Jazeker. Sinds de zeildag noemt men mij soms Daan Dekslet. Danos wordt ook vaak gebruikt. Tenslotte word ik soms Mooiboy genoemd, een verwijzing naar de manier waarop ik ben gescout, maar dat leg ik een andere keer wel uit.

10. Ben je een denker of een doener?
Ik ben zeker een denker. Te veel nadenken over dingen is wel een terugkerende klacht van mij. Tot diep in de nacht kan ik filosoferen, maar dat is weer niet goed voor je humeur. Aan de andere kant kan ik weloverwogen keuzes maken, en dat ik voornamelijk een denker ben, wil niet zeggen dat ik niets doe!

 

Noah Benjamins (Assessor Extern)

-Helaas heeft Noah wegens persoonlijke omstandigheden het bestuur halverwege het jaar moeten verlaten- 

Ik ben Noah, de Assessor Extern van Bestuurtje 10. Ik woon al mijn hele leven in Haarlem, zat tot vorig jaar op het Stedelijk Gymnasium daar, maar studeer nu Wiskunde aan de UvA. Zelf lees ik graag, ik game ook regelmatig en hang ik op het internet. Ook speel ik gitaar en zing ik, maar dat is gewoon voor de lol vooral klooien als ik alleen ben.
Mijn vader en ik terwijl we onze verjaardag vieren!

1. Waar heb je heel erg veel zin in komend jaar?
Sowieso om een jaar in het allerleukste bestuur ooit te zitten van de mooiste studievereniging in Leiden. Maar als ik een gebeurtenis moet kiezen wordt het toch de Buitenlandse Reis, die ik de afgelopen twee jaar helaas heb moeten missen.

2. Waar zie je moeilijkheden in komend jaar?
Vooral dat het ontzettend druk gaat worden met het organiseren van activiteiten voor PREunion en daarnaast mijn studie die niet in Leiden is, maar daar heb ik natuurlijk zelf voor gekozen!

3. Wat is je favoriete quote?
“Why so serious?” – The Joker in The Dark Knight. Misschien een beetje cliché, maar The Dark Knight is een van mijn favoriete films, en hoewel ik natuurlijk niet vind dat alles zo chaotisch moet zijn ben ik het er wel mee eens dat we soms dingen van de lichtere kant moeten bekijken.

4. Wat wilde je worden toen je kind was?
Archeoloog, maar ik werd op een wrede manier van die droom verholpen toen mijn geschiedenisdocent in de brugklas uitlegde dat archeologen vooral in de poep zaten te wroeten.

5. Wat is de meest gebruikte emoticon op je telefoon?
De emoticon die zijn tong uitsteekt en knipoogt. ;P

6. Waar heb je een hekel aan?
Hypocrisie, daar kan ik echt niet tegen. Al toen ik jong was nam ik geen genoegen met dat ik iets niet mocht van mijn ouders wat zij wel deden, en dat gevoel is geloof ik altijd blijven hangen.

7. Wat is volgens jou het beste gevoel van de wereld?
Als je in bed ligt, en weet dat er niks is wat je hoeft te doen de volgende dag.

8. Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt?
Half-dood koffie drinken en op mijn computer kijken of er nog veel gebeurd is de afgelopen nacht, met op de achtergrond wat muziek.

9. Heb je bijnamen?
No, of Nootje. Eerste wordt vooral door vrienden gebruikt, tweede door familie.

10. Ben je een denker of een doener?
Beide, ik kan over het algemeen goed snel actie ondernemen als het moet, maar ik vind het ook leuk (of nou ja, het gebeurt gewoon) dat ik uren over iets na kan denken. Hoewel ik het soms leuk blijf vinden om iets impulsiefs te doen.

 

 

foto-voor-site-dewi

 

 

 

 

 

 

Dewi Kopp (Assessor Formeel)

Ik ben Dewi, de Assessor Formeel dit jaar. Ik woon in Santpoort-Zuid, een minuscuul dorp naast Haarlem. In Haarlem ga ik dan ook naar school. Op het Stedelijk Gymnasium Haarlem doe ik NT/NG met geschiedenis, Spaans en tekenen. Mijn hobby’s zijn dansen, lezen en het internet. :)

1. Waar heb je heel erg veel zin in komend jaar?
Ik heb heel veel zin om allerlei evenementen voor jullie te organiseren met mijn geweldige medebestuursleden. Ik kijk vooral heel erg uit naar de buitenlandse reis. Vorig jaar was die supergezellig en dit jaar mag ik die zelf organiseren. Ik hoop er voor te zorgen dat jullie pret voor tien hebben tijdens deze reis en ik ben van plan veel PRE-avonturen te beleven.

2. Waar zie je moeilijkheden in komend jaar?
Ik zou graag alles perfect willen regelen, maar dat is natuurlijk onmogelijk. Ook lijkt het me wel dat het een druk jaar gaat worden met 6e klas. Ook ben ik een beetje bang dat door omstandigheden dingen niet door kunnen gaan. Dus nu maar hopen dat het lot ons meezit en ik snel genoeg in een superheld verander.

3. Wat is je favoriete quote?
If you go through hell, keep going. – Churchill
Deze quote heeft me altijd wel aangesproken en is ook nog eens motiverend tijdens een toetsweek, net als Shia laBeouf .

4. Wat wilde je worden toen je kind was?
Kapper en later wereldreiziger. Dat zou ik graag nog steeds wel willen worden.

5. Wat is de meest gebruikte emoticon op je telefoon?
Die ene tevreden kijkende glimlachende smiley.

6. Waar heb je een hekel aan?
Tomaten, spinnen, nagels over een krijtbord en Meghan Trainor.
(Ik heb zo’n vermoeden dat Merlijne hier geel heeft staan)

7. Wat is volgens jou het beste gevoel van de wereld?
HUGS

8. Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt?
Douchen, want ik probeer een hygiënisch persoon te zijn.

9. Heb je bijnamen?
Dew en Dewi, maar dan op z’n Amerikaans/buitenlands (Dewy). Beide zijn ontstaan toen mijn vrienden ontdekten in Turkije dat buitenlanders mijn naam niet normaal kunnen uitspreken.

10. Ben je een denker of een doener?
Een dromer.

      

dion

 

 

 

 

 

 

 

Dion Platschorre (Assessor Informeel)

Mijn naam is Dion Platschorre, Assessor Informeel van Bestuur X. Ik woon in Delft, zit in vwo 6 op het Christelijk Lyceum Delft, en doe N&T/N&G-profiel. In mijn vrije tijd schaats ik en speel ik veel saxofoon, basgitaar of gitaar. Ik houd ervan om met bands te spelen en op te treden, en vind het daarnaast ook heerlijk om gewoon naar jazzmuziek te luisteren.

1. Waar heb je heel erg veel zin in komend jaar?
Ik heb enorm veel zin in het organiseren van de activiteiten waar ik vorig jaar met zoveel plezier heen ben gegaan. Ik hoop natuurlijk dat de leden van dit jaar net zo enthousiast zijn over PREunion als wij waren vorig jaar.

2. Waar zie je moeilijkheden in komend jaar?
Plannen en het bijhouden van de agenda, maar gelukkig heb ik daar een zeer ordelijke medeassessor voor.

3. Wat is je favoriete quote?
“Music is a safe kind of high.” – Jimi Hendrix. Muziek is gewoon het allervetste wat er is, en er is niets wat beter voelt dan muziek maken met (muzikale) vrienden.

4. Wat wilde je worden toen je kind was?
Toen ik kind was wilde ik graag een beroemd muzikant worden, en dat is nog steeds wel een droom waar aan gewerkt wordt.

5. Wat is de meest gebruikte emoticon op je telefoon?
De lachende, met tranen uit de ogen van het lachen.

6. Waar heb je een hekel aan?
Eigenlijk niets. Ik kan me heel boos maken om van alles en nog wat, maar heb nergens echt een flinke hekel aan.

7. Wat is volgens jou het beste gevoel van de wereld?
Het beste gevoel van de wereld is als je met een aantal geweldige muzikanten muziek kan maken. Zeker als je een relaxte sfeer hebt en het eventuele publiek lekker aan het genieten is, is er geen gevoel op de wereld dat daar tegenop kan.

8. Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt?
Nog een half uur blijven liggen voordat ik daadwerkelijk iets ga doen.

9. Heb je bijnamen?
Dave Droppot, naar mijn verslaving aan drop.

10.  Ben je een denker of een doener?
Ik ben absoluut een denker. Hoewel plannen dan misschien een zwak punt is, ben ik wel iemand die goed nadenkt voordat hij iets doet.

 

nerea

 

 

 

 

 

 

Nerea Slebos Pérez (Assessor Informeel)

Ik ben Nerea, Assessor Informeel van Bestuurtje X. Ik woon in Leiden en doe E&M in 6vwo op het Vlietland College. Ik houd veel van dansen, zingen en piano en gitaar spelen. Zo nu en dan pas ik op en geef ik dansles.

1. Waar heb je heel erg veel zin in volgend jaar?
Ik heb ontzettend veel zin in de introductiedag. Het is de eerste grote activiteit die ik als Assessor Informeel mag organiseren en zo leer ik meteen alle nieuwe leuke PRE’ers kennen.

2. Waar zie je moeilijkheden in komend jaar?
Dat ik een groep PRE’ers ergens naartoe moet brengen en volledig de weg kwijt raak. Gevoel voor richting is niet een kwaliteit die ik bezit.

3. Wat is je favoriete quote?
Ik heb om eerlijk te zijn echt een intense hekel aan feel-good quotes. Ze zijn voor mij iets te cliché, dus de quotes die ik leuk vind zijn dan ook een stuk minder gezellig dan die van mijn medebestuursleden. Ik heb “if you want to test a man’s character, give him power” van Abraham Lincoln altijd wel gaaf gevonden. Deze vraag is ook zeer toepasselijk op mijn aankomende bestuursjaar. ;)

4. Wat wilde je worden toen je kind was?
Ik had altijd een grote fascinatie voor Lara Croft. Ik vond vooral haar vechtskills heel indrukwekkend en probeerde daarom zo nu en dan wat uit op mijn zusjes.

5. Wat is de meest gebruikte emoticon op je mobiel?
nereas-favo-emoticon

 

 

6. Waar heb je een hekel aan?
Wanneer mensen ‘vroeger’ zeggen met zo een boers accent. ‘Vroegguhh’. Verschrikkelijk.

7. Wat is volgens jou het beste gevoel van de wereld?
Net voordat je in slaap valt en je de piekerfase al hebt gehad en het enige waar je nog aan denkt is dat je bed lekker ligt.

8. Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt?
Berekenen hoe lang ik nog kan blijven liggen.

9. Heb je bijnamen?
Ik heb ‘gelegenheidsbijnamen’ gehad zoals Nerenee, Netritus en Narnia, maar niks is echt blijven hangen.

10. Ben je een denker of een doener?
In tegenstelling tot de meeste mensen bij PRE ben ik een doener. Ik ben vaak best impulsief, maar dit leidt vaak wel tot leuke situaties. Ik houd van actie ondernemen, iets wat zeker handig zal zijn dit jaar.