Sterrenkijken

Hii lieve leden,

Afgelopen vrijdag hebben we een interessante rondleiding gekregen in de Oude Sterrenwacht van Leiden; een plek die voor die meeste Pre’ers zeker niet onbekend is. Het doel was eigenlijk om naar de sterren te gaan kijken, maar dat is mislukt. Het weer zat helaas niet helemaal mee, maar gelukkig hebben sommige van ons wel de prachtige klok van Marekerk kunnen bekijken: daar doen we het voor! Ook kregen een aantal van ons de uitzonderlijke kans om op een stoel te zitten waar Albert Einstein, ja serieus, een aantal decennia geleden ook op gezeten heeft. Dat is toch even leuk.

Het was vrijdagavond en dat was bij iedereen te merken. Ondanks dat we waarschijnlijk niet de meest serieuze groep waren en er misschien een aantal boeken in de bibliotheek niet meer helemaal op hun originele plek staan, waren rondleiders volgens mij best blij met ons!!

Het was weer een geslaagd avondje!!

Liefs,

Namens Bestuur XVII,

Sabine