Bezoek aan Proteus

Op donderdag 8 juni was het weer tijd voor een extern verenigingsbezoek. Deze keer bleven we daar niet voor in Leiden: we reisden af naar D.S.R. Proteus-Ereres in het mooie Delft. Eenmaal daar aangekomen mochten we om te beginnen even roeien op de roeimachines om de techniek onder de knie te krijgen. Maar in onze truien werd het al snel veel te warm in dat hete hok, dus spoedig gingen we naar buiten om met het echte werk te beginnen. Daar mocht de helft van de groep meteen in een roeiboot stappen, en de andere helft mocht hen vanaf de kant uitzwaaien en toelachen. Terwijl de roeiers af en toe wat nuttige aanwijzingen kregen toegeschreeuwd vanaf de kant en mede daardoor de slag al snel te pakken hadden, kregen de anderen een rondleiding door het gebouw van Proteus. Nadat zij de borrelzaal, vergaderzaal en loods hadden gezien en de roeiers weer veilig en wel aan wal stonden, werd er geruild van activiteit. Daarna had iedereen wel trek gekregen, en een echte roeiersmaaltijd en ijs met íéts te veel topping gingen er dan ook zeker in. Doordat we in de borrelzaal aten, rolden we zo een supergezellige borrel van Proteus in. Wat een mooi verenigingsbezoek was het!