Bestuur IX

P1000882

Wij zijn Bestuur IX, de Pre’ers en ex-Pre’ers die er dit jaar alles aan gaan doen om jullie een geweldig PREunionjaar te bezorgen. Wil je meer over ons te weten komen? Lees dan vooral verder, want hieronder vertelt ieder van ons iets over zichzelf. Ik kan je alvast verklappen dat we allemaal veel zin hebben in dit jaar en we jullie graag leren kennen.

Veel leesplezier!

 

IMG_3723      Suzanne Knigge (Praeses)

Hoi! Naast PREunion, sporten, praten en lachen ben ik af en toe ook in 6V van het Gymnasium Novum in Voorburg te vinden, waar ik N&T en N&G doe om hopelijk ooit arts te kunnen worden.

Waar kijk je het meest naar uit dit jaar?
Naar een van de hopelijk vele gezellige momenten waarop je zeker weet dat iedereen het heel erg naar zijn of haar zin heeft. Daar doen we het ten slotte allemaal voor!

Wat is het ergste dat kan gebeuren?
Dat de leden elkaar niet kunnen uitstaan. Pre’ers zijn zulke toffe mensen – dat zou zo zonde zijn! Oh en een lekke band in de regen onderweg naar mijn examens. Dat zou ook suboptimaal zijn. Verder maak ik me totaal niet druk want hè; zon of regen, wind mee of tegen, het is toch altijd leuk met Bestuur negen!

Waarom wilde jij bestuurslid van PREunion worden?
Al vanaf dat ik de bestuursleden van het vorige bestuur in de Hooglandse kerk zag, sprak en over de vereniging hoorde, leek het me heel gaaf om ooit op een dag zelf iets bij te dragen aan PREunion. Dat leek toen nog verder weg dan ooit, maar als ik terugkijk is die dag heel natuurlijk en snel gekomen. Een soort liefde op het eerste gezicht was het voor mij dus.

Wat is jouw motto?
Yolo natuurlijk ;) Of moet het rijmen of cliché zijn? “You tell me the sky is the limit? How come then there are footprints on the moon?” heb ik altijd heel gaaf gevonden. Het klinkt lekker brutaal en de boodschap staat me erg aan. Laat je niet tegenhouden, lekker doen; er is meer mogelijk dan je vooraf kunt voorzien! Verder zeg ik altijd: “Druk rijmt op geluk”. Daarmee bedoel ik dat het dat het vaak heerlijk is om lekker bezig te zijn en alle kansen te grijpen, als je maar blijft genieten van de dingen die je doet.

Wat is jouw sterkste kant?
Ik kan vrij weinig wat betreft hobby’s bijvoorbeeld, dus ik denk dat enthousiasme overblijft. Met enthousiasme kom je eigenlijk altijd een heel eind!

Als je voor altijd verkleed door het leven zou moeten gaan, hoe zou je je dan verkleden?
Als Disney prinses natuurlijk! Een lange Forest green jurk en de vlecht van Elsa, zodat ik een excuus heb om de rest van mijn leven Frozen liedjes te zingen.

Wie bewonder je enorm?
Leonardo DiCaprio, omdat ik weet hoe zwaar het leven zonder Oscar kan zijn.

Wat waren je goede voornemens van vorig jaar en heb je ze waargemaakt?
Mijn goede voornemen was meer ‘nee’ zeggen, maar als je kansen krijgt als bestuurslid worden van PREunion is het nogal lastig om die voornemens waar te maken.

Wat wil je de PREunionleden nog meegeven?
Een meeegadikke knuffel en een superveel plezier wens want het wordt een heel tof jaar!

 

Favomarije      Marije de Vroedt (Ab-actis)

Hoihoi, mijn naam is Marije. Ik ben dit jaar de Ab-actis van bestuurtje IX, een ontzettend leuke taak. Naast Pre vind ik het leuk om te hockeyen, af te spreken met vriendinnen, werk ik bij een pannenkoekenhuis en geef ik bijles. Ik zit op school op het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden, lekker dichtbij Pre dus!

Waar kijk je het meest naar uit dit jaar?
Ik denk dat ik toch voor de buitenlandse reis moet gaan, hoe cliché dat ook klinkt. Juist omdat ik vorig jaar niet mee kon, ben ik dit jaar extra benieuwd naar hoe het is. Ik heb er veel ontzettend enthousiaste verhalen over gehoord dus nu maar hopen dat ik het zelf ook zo ga ervaren!

Wat is het ergste dat kan gebeuren?
Oei, lastig. Ik denk niet echt dat er veel dingen in een bestuursjaar kunnen gebeuren die niet op te lossen zijn, dus het moet vast allemaal goed komen (positief blijven haha)!

Waarom wilde je bestuurslid van PREunion worden?
Sinds ik in de PolderCo zat om het Polderkamp vorig jaar te organiseren, ben ik serieus na gaan denken over een bestuursfunctie. Ik twijfelde omdat ik niet zeker wist of ik genoeg tijd zou hebben, maar uiteindelijk leek het me zó leuk dat het me een beetje stress en drukte meer dan waard leek. En dat is goed uitgepakt, het is heel gaaf om van alles te organiseren voor Pre-studenten.

Wat is jouw motto?
Ik ben niet echt een hele grote fan van quotes, maar als ik er één zou kiezen zou dat denk ik “You can never cross the ocean unless you have the courage to lose sight of the shore” zijn. Deze quote stond op mijn senior High School shirt toen ik twee jaar terug in Amerika op school zat, dus er zitten veel goede herinneringen aan! En als ik er dan nog een met jullie mag delen zou dat zijn: “If you can’t do great things, do small things in a great way”.

Wat is jouw sterkste kant?
Ik denk mijn perfectionisme, hoewel dit soms ook tegen je kan werken. Maar in de functie van Ab-actis is een beetje perfectionisme juist wel weer handig. En verder denk ik dat ook wel redelijk sociaal ben, al vind ik dit heeeel gekkig om over mezelf te zeggen…

Als je voor altijd verkleed door het leven zou gaan, als wie zou je je dan verkleden?
Ik had laatst een feestje op m’n werk en het thema was Disney, en toen was ik als Minnie Mouse verkleed. Ik denk dat als ik iets zou kiezen dat het dan inderdaad Minnie Mouse zou zijn, zo schattig die hoge sokjes met een rokje en oja ik vind rood en zwart mooi bij elkaar staan!

Wie bewonder je enorm?
Mensen die in het leger zitten, en bereid zijn hun leven te geven voor dat van ons. En natuurlijk mijn ouders!

Wat waren je goede voornemens voor vorig jaar en heb je ze waargemaakt?
Ik had me voorgenomen om veel met vriendinnen samen te zijn, en dit ondertussen ook nog combineren met het halen van goede cijfers op school. Ik denk dat dit wel goed gelukt is, al zijn er vast en zeker ook nog veel voornemens die ik ondertussen alweer vergeten ben (en dus ook niet gehaald heb waarschijnlijk)…

Wat wil je de PREunionleden nog meegeven?
Geniet van je jaren bij Pre en solliciteer aan het einde van dit jaar vooral voor een functie in Bestuur 10! En kom gezellig mee naar alle activiteiten want we vinden het ontzettend leuk om jullie allemaal goed te leren kennen. Veel liefs!!

 

???????????????????????????????      Luuk van Duuren (Quaestor)

Haai! Mijn naam is Luuk en ik ga dit jaar jullie contributie beheren. Naast dat ik dus elke eerste maandagmiddag van de maand bijhoud wie er al een gesponsord drankje heeft gehad, speel ik ook korfbal en piano en ben ik eerstejaars technische natuur- en wiskundestudent aan de TU Delft. Ook werk ik zo af en toe in de poffertjeskraam bij ons in het dorp en geef ik bijles.

Waar kijk je het meest naar uit dit jaar?
Grote bedragen kunnen pinnen zonder dat je er een schuldgevoel bij krijgt omdat je je bankrekening leeg trekt. “Legaal” veel geld uitgeven voor PREunion lijkt me oprecht genieten :)

Wat is het ergste dat er kan gebeuren?
Hmm, een groot kasverschil. Of als ik tot diep in de nacht moet zoeken naar de fout in de realisatie en dat dat dan een verkeerde spatie is ofzo (dat zijn in ieder geval de ervaringen van oud-quaestoren)… En natuurlijk regen tijdens polderkamp.

Waarom wilde jij bestuurslid van PREunion worden?
Omdat het altijd extreem gezellig was bij PREunion de afgelopen twee jaar en ik de aankomende eerstejaars nu de kans wil geven om alle 90 mede-Pre’ers te leren kennen. Dan kunnen ze het straks in de collegezaal ook over iets anders hebben dan alleen maar hun colleges ‘evolutie van de mens’, ‘berestologie’ of ‘informatieverwerking en keuzestress’ (wat natuurlijk ook heel interessant is, maar waar je meestal na vijf minuten wel over uitgepraat bent). En zeker ook om het afscheid met PREunion nog een jaartje uit te stellen.

Wat is jouw motto?
Een motto heb ik niet echt maar ik heb de kalender op de wc even afgespeurd naar mooie quotes. Iets als “Angst is maar voor even, spijt is voor altijd” relativeert mijn zwakte in nee zeggen heel mooi. Of “Er zijn altijd bloemen voor degenen die ze willen zien”. Maar de mooiste vind ik “Huil niet omdat het voorbij is, huil omdat het zo mooi was”, hopelijk toepasselijk voor elke activiteit dit jaar.

Wat is jouw sterkste kant?
Ik probeer van alles de positieve kant te zien en er zo toch weer een feestje van te maken. De grote Johan Cruijff zei ooit eens ‘elk voordeel heb ze nadeel’, maar ik probeer het meer te zien als ‘elk nadeel heb ze voordeel’ en dat werkt meestal best goed.

Als je voor altijd verkleed door het leven zou moeten gaan, hoe zou je je dan verkleden?
Als een kat. En dan de hele dag op de bank liggen en keihard spinnen als je geaaid wordt.

Wie bewonder je enorm?
Iedereen die 6 oktober meteen eeuwig lid wordt.

Wat waren je goede voornemens van vorig jaar en heb je ze waargemaakt?
Uhm, eindelijk m’n studiekeuze maken, want echte PRE’ers willen natuurlijk alles studeren en dat is een beetje lastig, en vaker nee zeggen als mensen me ergens voor vragen. Het eerste is gelukt en het tweede… Tja het is gewoon heel leuk om in het bestuur te zitten!

Wat wil je de PREunionleden nog meegeven?
Zing het PREunionlied keihard mee, ook als we tijdens de buitenlandse reis midden in de stad rondlopen! En draag altijd je PREuniontrui want hij zit heel lekker.

 

IMG_3702      Karen van der Werff (Assessor Extern)

Hallo! Ik ben Karen, de huidige Assessor Extern. Vorig schooljaar heb ik Pre-University afgerond en sinds een paar weekjes ben ik begonnen aan de studie Electrical Engineering in Delft. Het bevalt erg goed – de studie is leuk en de stad is enorm gezellig! Naast al dat harde studeren en ontspannen op de studentenvereniging, vind ik het ook erg leuk om te tekenen, piano te spelen en te stijldansen. Maar het leukste is natuurlijk de mooie tijd die we met PREunion tegemoet gaan!

Waar kijk je het meest naar uit dit jaar?
De start van het Pre-University jaar voor cohort 2015-2016, dan kunnen we eindelijk alle lieve nieuwe Pre’ers ontmoeten en begint ons bestuursjaar écht!

Wat is het ergste dat kan gebeuren?
Lastige vraag! Het jaar met PREunion wordt sowieso supermooi, dus het ergste wat nu zou kunnen gebeuren is dat een of andere natuurramp ons land zal teisteren en onze activiteiten zal verhinderen! Thank god dat Nederland daar eigenlijk nooit last van heeft, dus niks om je zorgen over te maken hihi.

Waarom wilde jij bestuurslid van PREunion worden?
Het leek me erg leuk om me in te zetten voor iets waar ik zelf ook zoveel plezier van heb gehad! De twee jaar Pre-University zijn voor mij inmiddels al voorbij, maar op deze manier kan ik het afscheid met PRE toch nog een jaartje uitstellen. Als ik zo op de tijd terug kijk (jeetje wat klink ik nu oud), was PREunion toch ook wel het allerleukste deel van de Pre-ervaring!

Wat is jouw motto?
Een motto dat ik zelf altijd erg leuk vind, is: “When things don’t go right, go left”. Naast de suffe woordgrap – ik hou van slechte puns – is het iets wat heel je leven zal blijven gelden. Er zullen altijd wel momenten zijn waarop dingen anders uitpakken dan je zou willen, maar de kunst is nou juist om daar toch iets positiefs van te maken!

Wat is jouw sterkste kant?
Ik denk dat ik, net als Maxime, wel een echte doorzetter ben, en perfectionistisch al helemaal! Helaas kan dit soms ook wel negatief zijn, met name voor mijn slaappatroon – liever tot laat doorwerken en niet slapen, dan iets inleveren wat niet helemaal is zoals ik het wil. Gelukkig bestaat er koffie, om dat soort nachtjes te overleven.

Als je voor altijd verkleed door het leven zou moeten gaan, hoe zou je je dan verkleden?
Neil Armstrong! Het zou echt onvoorstelbaar gaaf zijn om naar de ruimte te gaan en over de maan te lopen, dus zo’n outfit zou echt ideaal zijn – fake it till you make it!

Wie bewonder je enorm?
De uitvinder van koffie.

Wat waren je goede voornemens van vorig jaar en heb je ze waargemaakt?
Zoals basically iedereen heeft gedaan, had ik mezelf voor genomen om meer te gaan sporten en meer aan school te doen – allebei niet helemáál waar kunnen maken. In ieder geval kan ik nu wel 100 meter rennen ipv 50 voordat ik hijgend neerstort…

Wat wil je de PREunionleden nog meegeven?
Maak optimaal gebruik van de kans die je hebt gekregen om het leven als student te ontdekken! En dan bedoel ik niet alleen in de collegezaal, maar ook bij PREunion – de buitenlandse reis, polderkamp, dat zijn dingen die je niet wilt missen!

 

IMG_3699      Kobus Argelo (Assessor Formeel)                                             

Hey! Ik ben Kobus en ik ben Assessor Formeel van het negende bestuur van PREunion. Ik ga dit jaar dus alle formele activiteiten verzorgen. Ik zit in de zesde klas op het Wolfert Tweetalig in Rotterdam. Daarnaast voetbal ik, werk ik bij Albert Heijn en geef ik af en toe bijles.

Waar kijk je het meest naar uit dit jaar?
Ik kijk het meeste uit naar de buitenlandse reis. Tot nu toe gaat het organiseren voorspoedig en belooft het een superleuk weekend te worden. Alle andere activiteiten lijken me natuurlijk ook tof, maar omdat ik deze zelf organiseer, kijk ik er toch net iets extra naar uit.

Wat is het ergste dat kan gebeuren?
Het zou heel vervelend zijn als de leden de activiteiten niet leuk zouden vinden en niet naar de activiteiten kwamen. Gelukkig staan er supermooie dingen op het programma en gaan we ons inzetten om het gezellig te maken, dus ik schat de kans niet erg groot in dat deze angst ook waarheid wordt.

Waarom wilde jij bestuurslid van PREunion worden?
Vorig jaar genoot ik heel erg van de activiteiten, en niet alleen is bestuurslid worden excuus om ze lekker allemaal opnieuw te doen, ook kan ik ze nu aanpassen om ze nog leuker te maken voor de nieuwe generatie Pre’ers.

Wat is jouw motto?
“If you can’t convince them, confuse them.” Een techniek die ik ook op mijn sollicitatiegesprek voor het bestuur heb toegepast.

Wat is jouw sterkste kant?
Ik kan best wel goed rustig blijven. Ik weet het, dat klinkt niet echt als een spannend talent, maar in een stressvolle situatie is het soms handig als je niet als een kip zonder kop rond gaat rennen.

Als je voor altijd verkleed door het leven zou moeten gaan, hoe zou je je dan verkleden?
Ik zag dat Suzanne Disney prinses al genoemd heeft. Jammer, ik kan natuurlijk niet hetzelfde aan als zij… Dan maar als Snorlax, dan kan ik lekker op saaie momenten in slaap vallen en doen alsof het een act is.

Wie bewonder je enorm?
De manager van Nicolas Cage. Ik ben oprecht onder de indruk hoe die vent zó’n slechte acteur in zóveel films gekregen heeft.

Wat waren je goede voornemens van vorig jaar en heb je ze waargemaakt
Mijn goede voornemen was om meer te gaan slapen. Toen ging ik in het bestuur en kwam ik in mijn eindexamenjaar terecht… Volgend jaar dan maar een ander voornemen proberen.

Wat wil je de PREunionleden nog meegeven?
Ga allemaal lekker open mee met de activiteiten. Iedereen is lid omdat ze het gewoon leuk willen hebben, niet alleen de leden, maar ook het bestuur en de oud-besturen. Het beste is dus om gewoon lekker jezelf te zijn en lol te trappen met je mede-Pre’ers, daar is PREunion namelijk ook voor.

 

 Maxime Gerritsen (Assessor Informeel)

 

 

IMG_3701      Caspar Meijs (Assessor Informeel)

Hey! Ik ben Caspar en het komende jaar ga ik er samen met mijn mede Assessor Informeel ervoor zorgen dat we talloze leuke activiteiten kunnen doen. Naast dat ik in het bestuur van deze prachtige studievereniging zit, zit ik ook op scouting – waar ik ook leiding ben – en geef ik bijles.

Waar kijk je het meest naar uit dit jaar?
Alle leuke activiteiten waarbij de voorpret al vroeg begint omdat ik ze zelf mag gaan plannen. Vooral de reis naar het verre buitenland en het polderkamp.

Wat is het ergste dat kan gebeuren?
Dat de PREunion vlag, waarvan ik de eer heb om het te bewaken met mijn leven, wordt gestolen door oud-bestuursleden. Volgens de tradities moeten wij als bestuur dan een etentje regelen voor de daders, ik beschouw het als mijn taak om het niet zo ver te laten komen.

Waarom wilde jij bestuurslid van PREunion worden?
Toen ik in de PolderCo zat om het Polderkamp te organiseren kwam ik er achter dat de mensen van PREunion ontzettend leuke mensen zijn en dat ik het heel leuk vind om activiteiten zoals het Polderkamp te organiseren. Toen ik de kans zag om bestuurslid te worden, greep ik die meteen.

Wat is jouw motto?
Ik zou gaan voor “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”. Ik ben niet heel erg van de motto’s, maar als ik er eentje zou moeten kiezen vind ik dit wel een goede. Ik probeer het iedere dag weer naar mijn zin te hebben, want wat is het nut van alles als er niets aan is? Dat is trouwens ook een goede reden om elke maand na je college naar de sireneborrel te gaan.

Wat is jouw sterkste kant?
Ik kan overal wel de humor van inzien, ook als het even niet zo goed gaat. Op die manier houd ik mijn hoofd koel en probeer ik de sfeer zo goed mogelijk te houden, wat er ook gebeurt.

Als je voor altijd verkleed door het leven zou moeten gaan, hoe zou je je dan verkleden?
Een piraat. Piraten zijn best cool en de verkleedkleding die ik dan zou moeten dragen is niet zo onhandig. Daarnaast lijkt het me gewoon heel cool om altijd een papagaai op mijn schouder te hebben, mits ik die papagaai een soort van zindelijk krijg.

Wie bewonder je enorm?
De mensen die vorig jaar er voor hebben gezorgd dat ik het zo erg naar mijn zin had, dat ik nu zelf hun rol heb overgenomen en bestuur ben geworden.

Wat waren je goede voornemens van vorig jaar en heb je ze waargemaakt?
Ik had me voorgenomen om het naar m’n zin te hebben in 2015 en dat is prima gelukt tot nu toe.

Wat wil je de PREunionleden nog meegeven?
Het kan ontzettend koud worden in het buitenland of de polders, dus zorg er voor dat je een PREunion trui hebt en dat je die altijd aan kan doen.

 

IMG_3682

(Gelukkig schijnt de zon ook altijd als je met ons op stap bent, dus een PREunion zonnebril kun je goed gebruiken!)

 

Bedankt voor het lezen! Hopelijk leren wij jou minstens net zo goed kennen als jij ons nu kent. Twijfel nooit om ons aan te spreken; wij zijn altijd in voor een praatje!

Veel liefs,

De leden van Bestuur IX