Bestuur III

 

Waarde leden der PREunion,

PREunion – in alle stadia van academia, voor nu en voor altijd, aldus het PREunionlied dat bestuurtje vier heeft gecomponeerd. En niets is minder waar! We hopen voor iedereen te kunnen spreken wanneer we zeggen dat we aan PREunion ontelbaar veel goede herinneringen hebben overgehouden en er nog steeds nieuwe bij maken.

In de afgelopen jaren is PREunion vanaf de grond opgestart tot een bloeiende vereniging; opgericht door het illustere bestuurtje één en krachtig geprofileerd door bestuurtje twee. Met veel plezier en overgave hebben wij vervolgens een jaar lang de lijn voortgezet. Als derde bestuur van PREunion hadden we alle ruimte om het assortiment tradities uit te breiden. We wilden PREunion meer bekendheid geven onder de leden van Pre-University College en dat is gelukt: de kick-off in oktober was een fantastisch begin waarbij voor het eerst ruim 95% van de eerstejaars direct lid werd van PREunion. Ook wilden we meer continuïteit tussen de activiteiten door, om het verenigingsgevoel altijd springlevend te houden. Iedere eerste maandag van de maand borrelt PREunion nog op haar inmiddels vaste stekje Van der Werff in Leiden bij de Sireneborrel; uiteraard aangekondigd door de sirene om twaalf uur. Daarnaast kwam er de maandelijkse nieuwsbrief, om onze leden van de activiteiten en gang van zaken op de hoogte te houden.

Als actieve leden van de Sletcie en hoofdsponsor van het zogenaamde Orgiegram hebben wij, het Slettenbestuur, ons daarnaast op interpersoonlijk vlak voor de volle honderd procent ingezet om de integratie tussen de leden en het bestuur te bevorderen. We zijn dan ook trots om te zien dat onze ideeën zo enthousiast zijn ontvangen door de leden en nog steeds worden uitgedragen door de opvolgende besturen.

Voor één van de activiteiten is ware heldenmoed nodig, maar gelukkig houdt dat ons niet tegen! Als bezetenen rennen er nu jaarlijks enkele bikkels na een avond vol jolijt, drank en vuurwerk van het Scheveningsche strand de zee in ten tijde van de Nieuwjaarsduik. Onze laatste ‘nieuwe’ traditie vereist ten slotte ook heldenmoed, maar dan op organisatorisch vlak: de extreem hilarisch (mede dankzij Kabouter Wesley) en cultureel verantwoorde (denk aan de ‘gistjes’ van Lambiek) formele reis naar Brussel, wat inmiddels een jaarlijkse traditie is, maakt ons een trots bestuur dat blij is dat de vereniging blijft voortbestaan. We hebben genoten van ons jaar en wensen PREunion nog vele jaren toe, opdat de vereniging mag voortbestaan en immer floreren.

Met promiscue groet,

Bestuurtje drie,

Anu ter Haar                      Praeses e.t.
Marvyn Koning                 Ab actis e.t.
Niels Brouwer                   Quaestor e.t.
Ernst Bemelmans             Assessor formeel e.t.
Sietse Luk                            Assessor informeel e.t.
Dennis Doorduyn             Assessor informeel e.t.
Maaike Bak                         Assessor PR e.t.

                                               —————————————————

Anu ter Haar, of ze nu een joggingsbroek, galajurk of bestuurstrui draagt, ondanks haar duizend afspraken per maand vertelt ze je met een stralende glimlach dat ze wel een uurtje vrij maakt en alles komt goed. ..?

Marvyn Koning, de Chef, die de sterren van de hemel kookte op Polderkamp en als we geluk hadden ook op vergaderingen. Geen man voor gala’s en eindfeesten, volgens hemzelf, maar wij weten beter: wanneer je met Marvyn en zijn whiskey aan de bar zit heb je de avond van je leven.

Niels Brouwer, bij hem kon je terecht voor kleurige overzichtjes die geldzaken veel begrijpelijker en ALV’s aanzienlijk korter maakten. Altijd galant en met zijn witte handschoentjes steelt hij de show, genietend van elk moment. Als gedreven geneeskundestudent verdiept hij zich soms ook in het tandartsvak.

Ernst Bemelmans, ofwel Snamlemeb, onze formele koning. Medespeler in het legendarische Kabouter Wesley filmpje en natuurlijk de man achter de formele reis naar Brussel.  Ook deze principiële man kon je wel blij maken met een goede whisky en met hem de meer interessantere en intrigerende vraagstukken van het leven bespreken,  uiteindelijk vaak toch uitlopend op veel gelach en gebrul.

Sietse Luk, onze immer vrolijke zeil-  en scoutingliefhebber met een onverwoestbaar goed humeur en een geweldige muzieksmaak die uitstekend van pas kwam op bijvoorbeeld het Polderkamp. Gouden duo met dubbel D op informeel terrein, maar ook een ware Casanova op elk feestje met een voorliefde voor Chardonnay.

Dennis Doorduyn, dubbel D, die ons nieuwe dimensies van brak heeft laten zien, maar dit tegelijkertijd met ongelooflijk doorzettingsvermogen altijd om kon zetten in fantastische verhalen en zelfs een geheel eigen, onvergetelijk type lach heeft uitgevonden. Een feestje zonder Dennis was geen feestje, maar gelukkig kwam dat ook nooit voor.

Maaike Bak, het klein burgerlijk leven misstaat haar niet. Geen mens op aarde die net zo blij kan zijn met de kleine dingen in het leven, zoals het schilderen van paaseieren, een theemuts en het maken van wentelteefjes. Dit integratiekanon was als echte PR altijd in voor een gezellig praatje en kon je zielsgelukkig maken als je met haar een tosti kaas-appel-kaneel ging eten.