Bestuur IV

 

Annette Scholten over Bestuurtje IV

Het is één van die een tikje vreemde, maar vaak toch redelijk komische tradities die PREunion kent om elk bestuur ergens tijdens hun bestuursjaar een ietwat oneerbare bijnaam toe te schrijven. Zo mogen wij ons – met trots? – het Dwergenbestuur noemen; wij, het vierde bestuur dan PREunion gekend heeft en vanzelfsprekend het mooiste dat PREunion ooit zal kennen. Met de twijfelachtige eer van ‘opperdwerg’ wil ik graag kort iets kwijt over ons bestuursjaar en in het bijzonder over de helden waarmee ik in het jaar 2010-2011 PREunion heb mogen koersen.

Doortje Krijbolder wist ons met haar realistische blik tijdens verhitte discussies altijd weer met beide benen op de grond te zetten. Dit terwijl intussen moeiteloos de meest hilarische notulen uit haar pen vloeiden; ik doe het haar beslist niet na!

PRE-studenten staan er natuurlijk om bekend om oh zo druk te zijn met duizenden dingen die écht moeten gebeuren… maar Yvonne Ferrier spant hier echt de kroon in. Dit bedoel ik louter (zeer!) positief: wat Yvonne allemaal naast haar loodzware studie wist te presteren is onvoorstelbaar. Hoogstens af en toe een brak hoofd bij de vergadering, maar ach, dan was ze niet de enige…

Van Mylène Loncq de Jong vind ik vooral ontzettend leuk om te zien hoe zij in een jaar is uitgegroeid van een lief, maar soms wat ingehouden meisje tot een buitengewoon goed gebekte en gevatte formele dame die het altijd voor elkaar kreeg binnen de groep haar woordje te kunnen voeren.

De heer Bart van der Velde, de enige man van ons gezelschap, is er steevast in geslaagd in z’n uppie de masculiene dimensie van onze groep voor zijn rekening te nemen. Althans, op ons roze bestuurshemd na… maar ik zal niet ontkennen dat het hem goed stond!

Vesna Boersma is naast degene waar je altijd al blij van werd als ze binnen kwam huppelen, ook nog iemand die altijd haar zaakjes netjes op een rijtje had. Wat meteen de ideale Assessor Informeel weergeeft: leuke, gezellige en creatieve ideeën, maar tegelijkertijd serieus en professioneel op de momenten dat het nodig was

Renée Hunter was voor mij de allereerste met wie ik tijdens de eerste bijeenkomst van PRE in gesprek raakte en sindsdien heb ik het altijd gezellig met haar gehad. Met haar enthousiasme en actiegerichtheid was zij de motor van het bestuur!

Jongens, bedankt voor een prachtig jaar en chapeau, chapeau!