Jinek

Afgelopen dinsdag waren wij op bezoek bij Jinek. Met een groep van dertien PRE’ers verzamelden wij voor Amsterdam Centraal. Na een paar telefoontjes had iedereen elkaar gevonden en konden we ons begeven naar de bus die ons naar het Westerpark zou brengen. Tussen de verschillende cafés vonden we uiteindelijk het mediacafé en nadat we ons aan hadden gemeld, werden we beloond met een drankje. In de enige echte studio aangekomen na een klein doolhof van smalle gangetjes werd onze groep opgesplitst. Toen was het moment eindelijk daar en kwam Eva ons welkom heten. Nadat ze een biertje had gekregen, bedankte ze ons voor onze aanwezigheid en wenste ze ons een leuke show. Daarna kwamen ook alle gasten binnen en werd het previewspotje gefilmd. Eva las in een razend tempo de tekst van de autocue voor, en voor we het wisten was het al tijd voor de Ster. Tijdens de reclame nodigde Eva wie durfde uit om in haar stoel te komen zitten. Joaquin liet zich dat geen twee keer zeggen en besloot de comfortabele stoel maar eens te proberen. Eindelijk begon dan toch echt de uitzending. Nadat we er allemaal aan waren gewend dat we op tv te zien waren, konden we de gesprekken goed volgen en bleken de gasten superinteressant te zijn. Er was een advocaat die kwam spreken over het proces van de ex-douanier die had geholpen bij drugssmokkel in de Rotterdamse Haven. Ook was Daphne Koster present om over de afsluiting van haar voetbalcarrière te praten en over het boek over haar leven dat geschreven is door Iris Koppe, die ook in de uitzending was. Verder kwamen Sunnery James en Ryan Marciano het hebben over hun allerlaatste Sensation in de ArenA. De vioolleraar en zijn leerlinge die zijn 200-jarige viool waren kwijtgeraakt deden ook nog een oproep om het waardevolle erfstuk terug te vinden. Na een aantal filmpjes over Thierry Baudet en beurse handen van het klappen was de opname afgelopen en mochten we allemaal op de foto met Eva en de gasten. Met wachtende ouders buiten, telefoons vol foto’s en de hoop zelf ooit met de Nobelprijs bij Eva Jinek aan tafel te zitten vertrokken we op een gegeven moment toch uit de studio. Gelukkig haalden we nog net de laatste bus en toen was het toch echt tijd om afscheid te nemen van elkaar en onze 60 minutes of background fame.

Hier vind je de foto’s.