Grease Polderkamp

Op vrijdag 7 april verschenen de Polderkampgangers in hun Grease-outfit of PREuniontrui op het station van Leiden. In de bus zat de stemming er al goed in – met hoge snelheid reden wij toen door het polderland, de aloude gezelligheid heeft reeds de overhand. Toen we na een lange rit aankwamen in het Brabantse Bladel waren we blij verrast dat er al eten werd gekookt door twee heren met een half potje Murray’s in hun haar. ’s Avonds begonnen de kennismakingspellen en werd het houtkacheltje in de gezellige zithoek ontdekt.

Zaterdagmorgen begon met intensieve ochtendgymnastiek van de PolderCo en stretchen met Vlada. Dat laatste vonden voornamelijk de jongens wat minder leuk, maar gelukkig was iedereen weer helemaal blij toen er ontbeten kon worden met heerlijke pancakes. Een groot deel van deze zonnige zaterdag werd vervolgens besteed in het bos: het was een perfecte plek voor vlaggenroof en cluedo in Grease-thema. En terwijl de Pre’ers goed op weg waren naar de oplossing van de moord in het spel cluedo, werden er heel wat nieuwe moorden gepleegd. Niet op de kermis en al helemaal niet met een bijl, maar met een nonchalant gesprekje over een vreemd onderwerp werd Alexandra de winnares van het moordspel. ’s Avonds werd er in een donker bos stratego gespeeld, tot velen weer behoefte hadden aan licht en warmte. Het kampvuurtje buiten wilde niet branden, dus begaven we ons met gitaren en al naar de houtkachel om daar een vuurtje te maken. En toen we de banken van de zithoek verschoven, hadden we opeens een perfect podium voor de bonte avond gecreëerd! Wat hebben we gelachen om de dansjes, liedjes en toneelstukjes die daar werden opgevoerd. Tot diep in de nacht werd er nog gezongen bij het kachelkampvuurtje, waar een enkeling heerlijk in slaap viel.

Zondagochtend werd het bestuur al snel goed wakker gemaakt met behulp van water, meel en eieren. Deze keer helaas niet om pannenkoeken te bakken, want die hadden we al achter de kiezen. Maar goed, toen iedereen alle meel uit de oren had gewassen konden er nog een paar spelletjes worden gedaan. Dilemma’s werden ons voorgelegd en tafels, matrassen en bakstenen werden naar het grasveld gesleept. Daarna was het dan toch echt tijd om de tassen naar de bus te slepen. Het Vereenigingsliedt klonk natuurlijk weer luid door de bus; een fijne variatie op de continue Grease-muziek die we het hele weekend hebben gehoord.

Lieve leden, superbedankt voor de gezelligheid! En dank je wel, PolderCo, voor het organiseren van dit superfijne weekendje in de jaren vijftig!