Antwerpen

In het weekend van 16, 17 en 18 november heeft de formele reis naar Antwerpen plaatsgevonden. Traditiegetrouw trotseerden de 45 deelnemers op vrijdagmorgen zowel het vroege tijdstip als de gure winterse omstandigheden, om, uiteraard getooid in formele kleding, koers te zetten richting het zuiden. Vanuit Leiden reden wij, luidkeels het Vereenigingsliedt zingend, richting de Antwerpse haven, alwaar wij een rondleiding kregen door verschillende onderdelen van een van Europa’s grootste havens.
‘s Middags was er de gelegenheid even in het Stadspark neer te strijken en ons rustig te installeren in het Boomerang Hostel. Na het gezamenlijke diner in restaurant Da Giovanni begaf de hele groep zich naar Bonaparte, waar de karaokeset voor een avond vol vermaak zorgde.
Het programma van de volgende dag bestond uit een stadswandeling in de ochtend, vrije tijd in de middag en een educatief bezoek aan stadsbrouwerij ‘t Pakhuis. Na afloop had iedereen de vrijheid zelf voor een maaltijd te zorgen en de avond verder naar wens in te vullen.
De zondag stond slechts het MAS, dat naast een interessant museum ook een gebouw met schitterend uitzicht over de stad is, op het programma, en na de lunch was het al tijd om de bus richting huis in te stappen.

Wij vonden dit een zeer geslaagd weekend, en alle deelnemers verdienen een enorm bedankje van ons: zonder jullie actieve betrokkenheid bij het programma en natuurlijk jullie onvermoeibare gezelligheid was dit weekend nooit zo leuk geweest als nu, dankjulliewel!

De foto’s van Antwerpen kan je hier & hier vinden.