Antwerpen 2017

SAMSUNG CSC

In het laatste weekend van november hebben onze lieve leden Antwerpen bezocht. Naast educatieve activiteiten zoals een universiteits- en museumbezoek, werd er ook volop gefeest en gekletst. Er zijn veel nieuwe vriendschappen ontstaan en er is een klein slaaptekort opgelopen. Al met al was het een geweldig weekend <3

Vrijdag:
Vanuit Leiden gingen we rechtstreeks naar de universiteit van Antwerpen. Daar kregen we een ‘korte’ introductie over studeren in Antwerpen; wat het verschil is tussen Nederlands en Belgisch onderwijs, hoe je toegelaten wordt, etc. Vervolgens had een Nederlandse student een praatje over de studie geneeskunde gehouden. Na een korte koffiepauze kwam nog een oud-studente wat vertellen over haar studie, waarna we een mini rondleiding over de campus kregen.
Aangekomen in de hostel kreeg iedereen vrije tijd om even uit te rusten en buurt te verkennen. De kamerindeling was in de bus al gemaakt en dat ging best gemakkelijk doordat we een paar extra bedden hadden.
Die avond gingen we gezamenlijk uit eten in een fijn Italiaans restaurant, waar we voor een tientje een pizza/pasta en een drankje kregen. De rest van de avond brachten we door in allemaal barretjes met muziek en karaoke. Zodra leden terug naar het hostel wilden, werden die met plezier teruggebracht, en dan ging het feestje door in het hostel.

Zaterdag:
Na een zeer geslaagde nacht, zat er een hoop vermoeide gezichtjes aan de ontbijttafels. Na een paar koppen koffie was dan (hopelijk) iedereen wakker en konden we met de hele groep de stad gaan ontdekken.
Eerst liepen we naar de kathedraal, waar we de bovenstaande groepsfoto hebben gemaakt, en nog ‘een paar’ andere foto’s (zie foto’s). Iedereen kreeg de kans de kathedraal zelf van binnen te bekijken, en van de mooie schilderijen te genieten.
Nadat iedereen in de vrije tijd geluncht en geshopt had, gingen we naar de botanische tuin, waar best wel veel tropische planten in een best wel kleine ruimte gepropt waren. De temperatuur was echter enorm plezant, vandaar dat enkele leden daar even bleven hangen.
De rest van de middag was vrije tijd en ging iedereen zijn eigen gang.
In de avond kwamen we weer samen voor de tweede avond vol gezelligheid. Een deel ging naar een bar voor een drankje, terwijl het andere deel in het hostel bleef. Maar later voegde dat deel zich bij de rest in een soort van club en stond de dansvloer vol met PRE’ers.

Zondag:
Helaas is een weekend heel kort en moesten de koffers alweer ingepakt worden. Vroeg in de ochtend was iedereen bezig met kamers opruimen van de afgelopen nachten. Na een vluchtige ontbijt hadden we nog 1 activiteit op de planning. We bezochten het museum MAS, dat ook nog een hele mooie uitzicht op Antwerpen bood. Daarna had iedereen weer een momentje voor zichzelf, om te lunchen en om souvenirs te kopen.
Hoe spijtig het ook was, stond de bus om 3 uur al op ons te wachten en vertrokken we terug naar Leiden.
De reis verliep zeer voorspoedig en we kwamen zelfs een uur eerder aan.
Iedereen nam afscheid voor elkaar, ook al was het voor maar 1 dag. Want de maandag erop moesten alle (eerstejaars) PRE’ers weer de collegebanken in.

We willen alle leden, die mee waren, heel erg bedanken voor een zeer geslaagd weekend, en we hopen dat jullie net zo van genoten hebben als wij! Hopelijk zien we jullie op de komende activiteiten nog heel vaak.
Heel veel liefs, bestuurtje XI!