Wijnproeverij

Wijnproeverij

Het is al even geleden, maar zeker noemenswaardig: vrijdag 9 december was het tijd voor de eerste lustrumactiviteit van het jaar! Deze keer een speciale activiteit voor de reünisten, waarbij ze onder het genot van de heerlijkste wijnen konden bijpraten met hun oude PRE-vrienden. Het koude decemberweer kon de PRE’ers blijkbaar niet stoppen, want om half 9 kwamen bijna veertig reünisten, Bestuurtje X en natuurlijk de LuCo bijeen voor de reünisten-wijnproeverij. Het personeel van het knusse La Bordelaise wist ons met de mooiste verhalen te begeleiden door wel zes rondes wijn – van wit naar bordeauxrood. Hoewel er wat miscommunicatie was over de alcoholvrije wijnen, wisten ze het meer dan goed te maken door ons de lekkerste (en bijzondere!) kazen voor te schotelen en nog even bij de buren langs te wippen voor wat fris. Voor de echte fanatieke minderjarige proevers onder ons, was er zelfs nog de mogelijkheid van een spittoon (oftewel spuugbakje) gebruik te maken. En voor de reünisten was het natuurlijk geweldig om oude tijden te herleven – deze keer met chique wijnglazen in plaats van goedkope Schultenbräu-bierblikjes in de hand.

Wijn of geen wijn, weer of geen weer – het is veilig te zeggen dat iedereen zich vermaakt heeft op de wijnproeverij. We kijken terug op een geweldige avond en hopen dat het de lat heeft gelegd voor nog vele mooie lustrumactiviteiten!